Om oss

APT-5-Collage-bild-5_film-300x168Detta utspelades på den tiden då man lade sin smutsiga gamla papperssnurra som p-skiva i bilen – om man kom ihåg vill säga.

En dag i december 2006 glömde uppfinnaren Gösta Söderberg, 79 år p-skivan. Han fick då en parkeringsbot, men även idén att göra en parkeringsskiva som man inte kan glömma. Gösta gick till sin gode vän, elektronikingenjören och tillika uppfinnaren Sven Linnman. Sven som bl.a. står bakom elektroniken i handikappfordonet Permobil. Grundidén vid utvecklingen av den automatiska p-skivan var att den skulle vara enkel att montera av bilägare utan att anlita verkstad. De valde därför att göra en batteridriven enhet som monteras utan verktyg på mindre än en minut.

Efter att ha kontrollerat regelverk med Vägverket, Kommunförbundet, egna jurister med flera så hade de första prototypen färdig i mars 2007. Mindre än ett år från den första idén var produktionen av den automatiska p-skivan igång. Mycket har hänt sedan dess. I juni 2011 laserades den tredje generationen av p-skivan (APT3), APT3 är formgiven av industridesigner Ivar Inkapööl och anpassad till att uppfylla de flesta Europeiska länders krav. Vi finns idag även i Norge, på Åland och jobbar för lansering i Danmark, Tyskland, Schweiz, Estland och Finland. Över 250.000 bilister använder idag en APT och förhoppningsvis sparar de dem från frustrationen av onödiga parkeringsböter.

EUROPARKlogo.gifAPT är testad och kontrollerad av Notified body EU, den uppfyller alla krav som ställs på parkering med p-skiva och ni hittar t.o.m vår p-skiva på Europas största p-bolag, Europarks egna webbsida.

Postadress:
AutoParkTime Sales AB
Box 610
184 27 Åkersberga